Workshop voor Gorgo

Zondag 5 februari hebben wij een workshop mogen geven aan Gorgo. Deze waterpolo vereniging heeft verschillende groepen met allerlei leeftijden. Bij de jongste groep hebben wij de kinderen geleerd hoe zij zichzelf kunnen redden en een vriendje uit het water kunnen halen. Bij de middelste groep hebben we hen vooral kennis laten maken met het reddingszwemmen, door middel van vervoersgrepen en het gebruik maken van de reddingsmiddelen. De laatste groep, en tevens de oudste groep, hebben we technieken aangeleerd zoals het zwemmen met een rescuetube. Daarna hebben zij laten zien hoe hard ze konden zwemmen bij een estafette.

Deze workshop is onderdeel van een uitwisseling die wij hebben met. Woensdag 7 maart komen zij onze leden zwemtechnieken aanleren en ze gaan ons les geven in waterpolo.

Als reddingsbrigade vinden wij het ontzettend leuk om zo’n workshops te mogen geven, zodat meer mensen kennis hebben van het redden. Zo creëren we preventie en weten de deelnemers van de workshop hoe ze iemand kunnen redden, zonder zichzelf in gevaar te brengen. Zo maken we Nederland weer een stukje veiliger en dat is uiteindelijk onze doelstelling!