Serious Rescue 2017

Van 17 t/m 19 december hebben brigades uit heel Nederland zich weer ingezet voor Serious Request van 3FM. Onder de noemer Serious Rescue werd dit jaar voor de 8e keer een vaartoch van ongeveer 100 km georganiseerd die na 3 dagen eindigde bij het glazen huis in Apeldoorn. Op zondag 17 december vertrokken zo’n 350 lifeguards van 30 brigades met in totaal 40 reddingsboten vanuit Meppel. Ook van de Reddingsbrigade Veghel hebben hier een aantal mensen aan deelgenomen. Het was dit jaar weer een frisse tocht, maar bovenal erg mooi en gezellig.

Zaterdagmiddag 16 december zijn we al met de boten afgereisd naar Meppel om de boten te water te laten en vaarklaar te maken. Op dag 1 zijn we met z’n allen om 6:00 opgestaan om ons klaar te maken, de sporthal (waar we met 350 mensen sliepen) op te ruimen en de boten vaarklaar te maken. Om 8:30 werd het startsein gegeven voor de tocht. Het eindpunt van de eerste dag was Steenwijk, waar we opnieuw een sporthal als onderkomen hadden. Na een korte nacht herhaalde zich hetzelfde proces om deze dag een tocht te maken van Steenwijk naar Hasselt. In Hasselt zijn we zeer hartelijk ontvangen met een stamppottenbuffet en een feestavond verzorgd door een lokale band. Op dag 3 (dinsdag 19 december) hoefden we nog maar een kort stukje te varen naar onze eindbestemming: Zwolle. Hier zijn de boten al uit het water gehaald omdat het niet mogelijk was om te water bij het glazen huis te komen. Het laatste stuk naar Apeldoorn hebben we dus per auto af moeten leggen.

Na een afsluitend woordje van de organisatie zijn we met de lifeguards naar het glazen huis gelopen om uiteindelijk een cheque te overhandigen van €17.516,23, een prachtig resultaat voor dit goede doel! Na het overhandigen van deze cheque bij het glazen huis zijn we met z’n allen weer moe maar tevreden huiswaarts gegaan, terugkijkend op weer een mooie editie van Serious Rescue.